Recensies

“Een noodzakelijk boek. En een fenomenale prestatie. Dat is het minste wat je van Vrijheid & zekerheid van Dirk Holemans kan zeggen.”

Lees hier de volledige recensie.

 

Advertenties

“Dirk Holemans heeft een prachtig boek geschreven. Het is optimistisch, inspirerend, mobiliserend en ambitieus. Het doel is niets minder dan werken aan een nieuw groot verhaal dat een betere wereld moet mogelijk maken.”

Lees hier de volledige recensie.

“Dirk Holemans heeft, om het enigszins in ecologische termen uit te drukken, met Vrijheid & zekerheid een intellectuele voetafdruk van formaat afgeleverd.”

Lees hier de volledige recensie.

“Voor mensen die geïnteresseerd zijn in kritische politieke ecologie en commons, in politisering en burgerinitiatief, in het partnerschap tussen geëngageerde burgers en een flankerende overheid, in ontmarkting en de strijd tegen neoliberalisme, en zich kunnen vinden in het motto ‘Transitie is oorlog’ in het streven naar sociaal-ecologische rechtvaardigheid, raad ik dit boek nu al zéér warm aan. Ik heb écht genoten van dit boek. Dirk Holemans steekt David Bollier voorbij!”

“Over wat soort ideeën en werkwijzen beschikken we voor de transitie naar een duurzame maatschappij ? Weinige Belgische auteurs hebben hierover zo’n alomvattend perspectief als Dirk Holemans. Hij ontwikkelt een visie over de radicale evolutie naar een duurzame maatschappij die vrijheid en zekerheid in evenwicht kan houden. Voor eenieder die wil meewerken aan de transitie naar een sociaal-ecologische maatschappij-model is dit boek een must.”