De heraanleg op- en afrittencomplex van de E40 in Drongen-Baarle: geen evident dossier

Al enige tijd plant het Vlaamse Gewest de heraanleg van het op- en afrittencomplex van de E40 in Baarle. Dit is geen eenvoudige opdracht, want moet ook leiden tot een verkeersveilige dorpskern, een betere bereikbaarheid van het industrieterrein en het behoud van de open ruimte. Een van de scenario’s die het Gewest onderzoekt is de heraanleg in oostelijke richting, ter hoogte van de huidige autosnelweg parking.
Terecht maken bewoners in Drongen zich recent zorgen over deze piste. Die kan de leefbaarheid in de wijk verminderen en de waardevolle open ruime in de Keuzemeersen aantasten.
Daarom vroeg ik in de gemeenteraadscommissie aan de bevoegde schepen Tom Balthazar naar de visie van de stad Gent. De schepen antwoordde dat hij de bezorgdheden van de bewoners deelt en benadrukte dat het nog maar om mogelijke pistes gaat die het Vlaams Gewest wil onderzoeken. Voor de stad zijn zowel leefbaarheid voor dorp en wijken, als behoud van de waardevolle open ruimte belangrijke criteria. De schepen zei ook dat het Gents Stadsbestuur het Vlaams Gewest gevraagd heeft om een informatieavond te organiseren voor de lokale bevolking. Alleszins zal elkeen zijn inbreng kunnen in de loop van de procedure voor het milieueffectenrapport die nu wordt opgestart.

Gentse gemeenteraad

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: