Buurtpark aan Gent-Sint-Pieters stap dichterbij

Het is al lang de droom van de buurtbewoners in de wijk Sint-Pieters-Buiten achter het treinstation Gent-Sint-Pieters: een buurtpark op de site van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) aan de Ganzendries. Een dossier dat ik als Gents gemeenteraadslid van nabij opvolg. In maart 2015 heb ik voor de eerste keer gepeild bij schepen van Openbaar Groen Balthazar naar de mogelijkheid hiervan. De schepen antwoordde toen dat de Stad de wensen van de buurt genegen is.

Begin 2016 werd de VLM-site verkocht aan het Lucernacollege. Dit was het moment om nog eens bij de schepen na te vragen of deze nieuwe situatie nieuwe mogelijkheden zou kunnen bieden voor een buurtpark. De schepen antwoordde toen positief, de site biedt ook voor hem mooie kansen voor buurtgroen. Tevens kwam het goede nieuws dat er budget beschikbaar is voor de aankoop en inrichting van het terrein. Dit vergt echter de medewerking van de private eigenaars van twee stukjes grond, de stad zou snel met hen contact opnemen.

Nu op 25 juni heb ik in de gemeenteraad aan de schepen gevraagd naar de stand van zaken van het dossier. Het blijkt dat het goed opschiet. Er is contact opgenomen met de eigenaars, een van de twee eigenaars is bereid te verkopen, het is nu wachten op het schattingsverslag. Als alles goed gaat is er nog voor het zomerreces heel goed nieuws voor de buurt.

ganzendries

Gentse gemeenteraad

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: